Buharda Mantı

Malzemeler

İçi için

800 g kıyma

5 adet orta boy soğan

1 tutam tuz

1 çay kaşığı karabiber

 

Hamuru için

1 kg un

1 tutam tuz

Ilık su

 

Hazırlanışı

Hamur kulakmemesi kıvamında yoğrulur ve dinlenmesi için 30 dakika üzeri örtülüp bekletilir. Soğan ince ce doğrandıktan sonra kıyma, karabiber ve tuz eklenip iyice karıştırılır. 4-5 parçaya bölünen hamur açılır ve 8-10 cm büyüklüğüne kareler kesilir. İçlerine 1 yemek kaşığı harçtan koyulup hamur kapatılır. Yağlanan buhar tenceresi tabaklarına mantılar dizilir. Buharda 40 dakika pişirilir. Üzeri tercih sosla taçlandırılıp afiyetle yenilir.

Şükran’ın notu: İç malzemesi için kıyma yerine patates de kullanabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir