MALZEMELER
2 adet kuzu küşleme
1 çay bardağı rende kaşar
4 adet lavaş
1 su bardağı süzme yoğurt
4 adet patates
1 adet domates
4 adet sivri biber
1 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı Bizim yağ
Tuz, karabiber
YAPILIŞI
Kuzu küşlemeler julyen doğranıp yağda harlı ateşte kavrulur. Patatesler kibrit çöpü kadar kesilip kızartılır. Kavrulan etler 4 lavaş dürüm olacak şekilde kaşar ile birlikte sarılır ve dilimlenir. Kızartılan patatesler tabağa alınır, etrafına lavaş dilimleri dizilir. Lavaşın kenarlarına çırpılan süzme yoğurt dökülür. Domates ve sivri biberler dilimlenir, pişirilir. Ayrı bir tavada salça, tuz ve karabiber kavrulur, sos kıvamı alana kadar su eklenir, çırpılır. Hazırlanan sos ile servis edilir.
AFİYET OLSUN