EZO GELİN ÇORBASI

EZOGELİN ÇORBASI ( 4-6 kişilik)

MALZEMELER

1 su bardağı mercimek

1 buçuk yemek  kaşığı pirinç

1 buçuk yemek  kaşığı   bulgur

1 yemek kaşığı dolu dolu domates salçası 

1 tatlı kaşığı  tatlı biber salçası

4  yemek kaşığı sıvı yağ 

2 yemek kaşığı  Bizim yağ

Su ( 1,5 litre ) 

Tuz 

1 yemek kaşığı kuru nane 

1 tatlı  kaşığı pul biber

YAPILIŞI

Yıkanmış mercimekler pişirilmeye bırakılır. Mercimekler dağılmaya başladığında pirinç ve bulgur eklenir. Bulgur ve pirinç pişerken sos hazırlanır. Ayrı bir tavada salça, yağ ( sıvı yağ ve Bizim yağ) ile kavrulur.  Kuru nane ve pul biber ilave edilir.Pişirilen mercimeğin üzerine eklenir. Kısık ateşte 15 dk pişirilir.

 Afiyet olsun

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir