EZOGELİN ÇORBASI ( 4-6 kişilik)
MALZEMELER
1 su bardağı mercimek
1 buçuk yemek kaşığı pirinç
1 buçuk yemek kaşığı bulgur
1 yemek kaşığı dolu dolu domates salçası
1 tatlı kaşığı tatlı biber salçası
4 yemek kaşığı sıvı yağ
2 yemek kaşığı Bizim yağ
Su ( 1,5 litre )
Tuz
1 yemek kaşığı kuru nane
1 tatlı kaşığı pul biber
YAPILIŞI
Yıkanmış mercimekler pişirilmeye bırakılır. Mercimekler dağılmaya başladığında pirinç ve bulgur eklenir. Bulgur ve pirinç pişerken sos hazırlanır. Ayrı bir tavada salça, yağ ( sıvı yağ ve Bizim yağ) ile kavrulur. Kuru nane ve pul biber ilave edilir.Pişirilen mercimeğin üzerine eklenir. Kısık ateşte 15 dk pişirilir.
Afiyet olsun