ISPANAK TARATOR

MALZEMELER

2 büyük demet ıspanak

1 adet orta boy soğan

1 diş sarımsak

2 yemek kaşığı sıvı sağ

4 yemek kaşığı yoğurt

1 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı karabiber

ÜZERİ İÇİN

1 adet ceviz

 

HAZIRLANIŞI

Küp küp doğranmış soğanlar sıvı yağ ile kavrulur. Soğanlar pembeleşene kadar kavrulur. Daha sonra ıspanaklar eklenip tencerenin kapağı kapatılır. Ispanaklar sote halini alana kadar pişirilir. Sotelendikten sonra ocaktan alınıp soğumaya bırakılır. Son olarak tuz ve karabiber eklenir. Yoğurt ve sarımsak bir kaba alınarak karıştırılır. Üzerine soğuyan ıspanak eklenir. Tabağa aldığınız ıspanağı, üzerine ceviz serperek servis edebilirsiniz.

AFİYET OLSUN

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir