VİŞNELİ ŞAM KURABİYESİ

MALZEMELER

3 adet yumurta (1 tanesin sarısı üzeri için)

2 çay bardağı toz şeker

1 çay bardağı yoğurt

yarım çay bardağı sıvı yağ

1 adet portakal kabuğu rendesi

1 çay bardağı eritilmiş margarin ya da tereyağı

yarım çay bardağı portakal suyu

1 çay kaşığı kabartma tozu

1 paket vanilya

9-10 çay bardağı un

ÜZERİ İÇİN

bir yumurtanın sarısı

vişne reçeli

HAZIRLANIŞI

Önce yağınızı eritin. Yağ biraz ılık iken bir kaba yumurtayı, şekeri, portakal suyunu ve rendesi, yoğurdu ekleyip karıştırın. Erimiş yağın içine sıvı yağı da ekleyip bir kaba dökün ve hepsini karıştırın. Daha sonra kabartma tozu ile vanilyayı ekleyin ve yavaş yavaş unu ekleyerek karıştırın. Ben yaklaşık 9 buçuk çay bardağı kadar un ekledim, ele yapışan bir hamur olmalı. Hamurunuzu hazırladıktan sonra, yağlı kağıt serilmiş tepsiye yuvarlak şekil verdiğiniz hamurları yerleştirin. Hazırlanan kurabiyelerin üzerine yumurta sarısı sürüp, vişne reçelinin tanelerini yerleştirin. Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

AFİYET OLSUN

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir