Malzemeler
1 L süt
10 yemek kaşığı irmik
Yarım portakal kabuğu rendesi
1 paket vanilya
1,5 paket kakolu petibör bisküvi
4 portakal
Portakal jölesi için
3 çay bardağı portakal suyu
2 yemeke kaşığı tozşeker(portakallarınız ekşiyse miktarı artırabilirsiniz)
1,5 yemek kaşığı nişasta
Yarım portakal kabuğu rendesi
Hazırlanışı
Kelepçeli kalıba yuvarlak doğrayıp yarım ay şeklinde kesilen portakallar fotoğraftaki gibi dizilir. Kakaolu bisküviler iri iri parçalanarak kalıbın tabanına yerleştirilir. Süt, irmik, şeker, vanilya, portakal kubuğu rendesi kaynayana dek karıştırılır. Kaynatılan tatlı, kelepçeli kalıbın içindeki bisküvilerin üzerine dökülür.
Portakal jölesi için portakal suyu, portakal kabuğu rendesi, nişasta ve şeker ocağa koymadan karıştırıp nişastası erimesi sağlanır. Daha sonra ocağa koyulup kaynayana dek karıştırılır. Hazır olan jöle kıvamındaki sos da tatlının üzerine eklenip oda sıcaklığında gelince buzdolabına koyulup dinlenmesi için 4-5 saat bekletilir. Kelepçeli kalıp yavaşça açılıp servis edilir.