Ağlayan Pasta

Malzemeler

4 adet yumurta

1,5 su bardağı

1 su bardağı sıvı yağ

1 su bardağı demlenmiş çay

4 yemek kaşığı kakao

1 tatlı kaşığı tarçın

1 paket kabartma tozu

2 su bardağı tepeleme un

 

Üzeri için

Krem şanti

Çikolata sosu

 

Hazırlanışı

Şeker ve yumurtalar 4-5 dakika çırpılır. Elden edilen karışıma sıvıyağ, demlenmiş çay ve kakao eklenip çırpmaya devam edilir. Karışımdan bir su bardağı alınıp piştikten sonra ılık keke dökmek için buzdolabına koyulur. Daha sonra karışımın içine sırayla tarçın, kabartma tozu ve unu katılıp çırpmaya devam edilir. Tepsi veya borcam yağlanıp harç dökülür. 180 dereceye ayarlanmış fırında pişirilip kürdan testiyle pişir pişmediğine bakılır ve fırından alınır. Üzerine buzdolabına konan sos dökülür. Onun da üzerine krem şanti ve çikolata sosu dökülerek servise hazır hale getirilir.

 

Şükran’ın notu: Ben keki ıslatmak için sos dökmedim, çünkü yeterince yumuşaktı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir