Malzemeler
125 g oda sıcaklığında yumuşamş tereyağı
1 küçük boy su bardağı tozşeker veya esmer şeker
1 adet yumurta
3,5 çay bardağı un
1 paket vanilya
1 su bardağı kadar öğütülmüş fındık ve ceviz karışımı
1 çay bardağı kuşüzümü
Hazırlanışı
Tereyağı, yumurta ve şeker, krema kıvamına gelene dek mikserle çırpılır. Ardından yavaş yavaş un ve vanilyası eklenerek yoğurulur. Ele yapışmayan kıvama gelince kuşüzümü, fındık ve ceviz eklenir. Hamurdan ceviz büyüklüğünde alınan parçalar koparılıp yağlanmış fırın tepsisine alınır. Tepsiye alınan bezelere damga kullanılacaksa damgayla bastırılıp yassılaştırılabilir veya bu işlem elle yapılabilir.
180 derece fırında üzeri pembeleşinceye kadar pişirilir.