Rus Pastası

H a z ı r l a n ı ş ı

Pastamızın hamuru için tereyağ toz şeker ve yumurtayı mikserle çırpalım. Sonra kakao kabartma tozu ve unu yavaş yavaş ekleyerek ele yapışmayan şekil alan bir hamur yapalım. Hamuru 2 ye bölelim. Yarısını kelepçeli kalıbın alt tabanına bastırarak yerleştirelim ve kenarlarına doğru elimizle bastırarak yükseltelim yaklaşık 2 parmak genişliğinde. Sonra tabanına çatalla izler yapalım kabarmaması için. Daha sonra diğer kalan yarısını videodaki gibi rast gele minik parçalara bölelim. (Daha
sonra üzerine kullanacağız) Orta kremayı hazırlamaya başlayalım. 3 yumurtanın sarısı karıştırma kabına alalım. Toz şekeri Tereyağ vanilya ve nişastayı da ekleyelim şöyle bir karıştıralım. En son labneyi de ekleyip mikserle çırpalım. Yumurtanın beyazını
kar gibi olana kadar çırpalım. Ve krema karışımımıza en son yavaş yavaş karıştırarak ekleyelim. Yumurta beyazını Ezmeyelim ki pastamız kabarsın. Karışım tamamen homojen kıvama geldiğinde kelepçeli kalıptaki hamurun üzerine boşaltalım. En son üzerine de parçalara ayırdığımız hamurları ekleyelim. 175 derecelik fırında beyaz
yerleri pembeleşene kadar pişirelim. Yaklaşık 40/50 dk sürüyor. Piştikten sonra buzdolabında 5/6 saat mutlaka dinlendikten sonra servise hazır.

Malzemeler
◗ Hamuru için 200 gram
tereyağ
◗ 1 su bardağı toz şeker
◗ 1 adet yumurta
◗ Yarım su bardağına
yakın kakao
◗ 1 paket kabartma tozu
◗ 3 su bardağı un
◗ Arası için
◗ 400 gr labne peyniri
◗ 1 su bardağı toz şeker
◗ Yarım su bardağı nişasta
◗ 3 yumurta (sarısı ve beyazı
ayrılacak)
◗ 150 gram yumuşamış
tereyağ
◗ Vanilya

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir